1.09 Chio – Chirche – Guía de Isora

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

We vertrekken vanaf waypoint BusChio1 aan de TF-82.We slaan linksaf de Calle Camposante in waar een informatiepaneel staat over de PR TF-69. Na vijftig meter is, aan de linkerkant, de begraafplaats (cementerio. De wandeling gaat – zoals bijna alle wandelingen vanuit een dorp – eerst langs ‘akkertjes’ waar meestal bedrijvigheid heerst. Tijdens de amandelbloei zeer mooie stukken. Chio-Chirche is bewegwijzerd als de PR TF-69 en Chirche – Guía de Isora als de PR TF-70.

Tot aan Chiguergue is het een mengeling van asfalt, beton en paden. De paden in dit gebied zijn meestal ‘rul’. Veel losse stenen! Even voor het dorp Chiguergue komen we weer op de geasfalteerde weg en lopen we – aan de bovenkant – door het dorp.

De weg is nu weer ‘verhard’ en bij een ‘opslag’ van een paar oude auto’s (staan er zeker vanaf 2008!) houden we ietwat links aan en gaan opnieuw een pad op. Zouden we de verharde weg blijven volgen komen we in Aripe uit. Ook nu lopen we weer langs de bekende ‘dikke en/of dunne ‘waterbuizen. In 2011 liep er nog water door de ‘betonnen goten’ maar deze zijn nu vervangen door kunststof leidingen. Dit wandelpad brengt ons in Chirche. Passeren de kerk van Chirche (waypoint Chirche).

Steken de Barranco de Guía/Aripe over waar het (weer) mogelijk is de auto te parkeren: waypoint BcoGuia Chirche. Dit waypoint eerder verwijderd maar nu weer geplaatst. Daar is ook de aansluiting op de PR TF-70 naar Guía de Isora. Op de bergkam is het een lastig pad. Goed opletten. Wel zijn de uitzichten mooi. Bij Aripe moet je van de bergkam af. Een aantal keren zijn we dit punt al gepasseerd maar elke keer is het weer goed opletten. De liefhebbers kunnen nog een uitstapje (naar het café) in Aripe maken. Het laatste gedeelte is een ietwat gemakkelijker maar ook hier is de ondergrond soms ‘rul’. Stapzekerheid is en blijft belangrijk. In Guía de Isora lopen we langs de mooie basiliek en zijn dan in de nabijheid van het busstation of parkeerplaats.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Chío, waypoint BusChio1
Lengte:
7.8 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid is belangrijk.

Gewandeld:
02/12/2015
Verbindingen:

Chio (1) Bus: TF-82, waypoint BusChio1, haltes 7489/7482, lijnen 460, 462.
Auto: idem

Guía de Isora Bus: TF-82, busstation, waypoint BusGuiaIsora
Auto: TF-82, waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio)