1.08 Boca Tauce – Las Fuentes – Acojeja

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een prachtige wandeling. Oorspronkelijk vertrekpunt Mirador de Chio/Narices del Teide. Nu vanaf Boca Tauce: Qua logistiek gemakkelijk(er). Met de bus vanaf Playa de las Americas (Costa Adeje) naar Boca Tauce en bij het eindpunt (TF-82) is óók een bushalte. Eerste gedeelte is bewegwijzerd: PR TF-70 naar Guía de Isora en route 28 van Parque Nacional.

De aankomst van de bus bij Boca Tauce is ca. 11.00 en dan is het mogelijk in ruim 5 uur de wandeling te doen. Zeer afwisselend landschap. Omdat je in het begin op ruim 2000 hoogte loopt zijn de uitzichten op de Pico Viejo en de Teide heel bijzonder. De weg gaat later over in een wandelpad dat over de bergkam naar Las Fuentes gaat. Dan lopen we links en dan lopen we rechts van de bergkam. We passeren een geitenfarm. Honden heten je daar hartelijk welkom. De route is goed te lopen en het is ook duidelijk waar de route loopt. Als het zicht goed is, is de route over de bergkam bijzonder fraai. Op deze hoogte hangen regelmatig wolken en belemmeren het uitzicht. ‘Boven’ en onder” kan het dan toch helder zijn maar op de hoogte waar je loopt kunnen wolken zijn. En dat is op Tenerife geen uitzondering! De route komt uit in het ‘verlaten’ dorp Las Fuentes. Er wordt nog steeds (meestal op vrije dagen) driftig gewerkt op de kleine akkertjes.

Bij waypoint Las Fuentes gaan we rechtsaf en na korte tijd steken we de barranco over en lopen dan aan de overzijde waar we goed uitzicht hebben op de Tegina. We komen na korte tijd op een geasfalteerde weg. Op sommige punten kunnen we de weg ‘afsnijden’. Dit hebben wij niet consequent gedaan. Op deze weg is het mogelijk met de auto te rijden maar bij het begin van het dorp Acojeja zien we dat de (privé?) weg afgesloten kan worden. Samenvattend: vrij gemakkelijke en mooie route.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Boca Tauce, waypoint BusBoTauce
Lengte:
14.6 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
1500 meter (naar beneden)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
07/03/2008
Verbindingen:

Boca Tauce
Bus: TF-21, lijn 342 (éénmaal per dag Playa de Las Americas/Costa Adeje), waypoint BusBoTauce, haltes 7682/7683 (contant betalen!)
Auto: idem

Acojeja
Bus: TF-82, lijnen 417, 460, halte 7473, Cruce Acojeja, waypoint BusAcojeja
Auto: TF 82 Acojeja: waar mogelijk.