1.07 Boca Tauce – Tijoco Alto – Barranco de Erques (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een lange maar prachtige wandeling. Oorspronkelijk vertrekpunt was Mirador de Chio/Narices del Teide. Nu vanaf Boca Tauce: Qua logistiek gemakkelijk(er): Met de bus vanaf Playa de las Americas (Costa Adeje) naar Boca Tauce en bij het eindpunt (TF-82) is óók een bushalte. Eerste gedeelte is bewegwijzerd als PR TF-70 naar Guía de Isora en route 28 van Parque Nacional.

De aankomst van de bus bij Boca Tauce is ca. 11.00 en dan is het mogelijk in ruim 6 uur de wandeling te doen. Zeer afwisselend landschap. Ondanks het feit dat deze route – in het algemeen – gemakkelijk te lopen is hebben we de classificatie ‘zwaar’ gegeven. Voornamelijk door de afstand van bus tot bus. Ruim 20 km. Omdat je in het begin op ruim 2000 hoogte loopt zijn de uitzichten op de Pico Viejo en de Teide heel bijzonder. Dan is het landschap ‘ruig’ en even later heb je niet in de gaten dat je in de bergen loopt. Heel verrassend! Maar dan moet het wel helder weer zijn op deze hoogte! Zoals bij vele routes staat de Teide, telkens vanaf een andere hoek, op de achtergrond. Maar dan moeten we wel achterom kijken!

De route staat grotendeels als ‘weg’ vermeld op onze GPS maar is alleen toegankelijk voor rechthebbenden en dan nog moet je ook een jeep bezitten. Op deze tocht zijn we één auto tegengekomen maar geen wandelaars. Van boven’ naar ‘beneden’ is het tot aan Tijoco Alto, een gemakkelijke maar fraaie route. In Tijoco Alto zijn er twee cafeetjes langs de route. Vanaf Tijoco Alto lopen we grotendeels over een geasfalteerde weg. ‘Tussenin’ steken we de Barranquillo de Aqua over. Na de passage door de Barranquillo komen we weer op het tweede gedeelte van de geasfalteerde weg en zijn dan ca. 2 km verwijderd van de TF-28, ons eindpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Boca Tauce, waypoint BusBoTauce
Lengte:
20.4 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
1650 meter (naar beneden)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
02/12/2008
Verbindingen:

Boca Tauce
Bus: TF-21, lijn 342 (éénmaal per dag Playa de Las Americas/Costa Adeje), waypoint BusBoTauce, haltes 7682/7683 (contant betalen!)
Auto: idem