1.02 Boca Tauce – Chirche – Guía de Isora I

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een prachtige wandeling. Oorspronkelijk vertrekpunt Mirador de Chio/Narices del Teide. Nu vanaf Boca Tauce: Qua logistiek gemakkelijk(er): Met de bus vanaf Playa de las Americas (Costa Adeje) naar Boca Tauce en bij het eindpunt (TF-82) is het busstation van Guía de Isora. De aankomst van de bus bij Boca Tauce is ca. 11.00 en dan is het mogelijk in goed 5 uur de wandeling te doen. Zeer afwisselend landschap.

Eerste en laatste gedeelte is bewegwijzerd: PR TF-70 naar Guía de Isora. Het eerste gedeelte maakt ook deel uit van de route 28 van Parque Nacional. Vanaf Boca Tauce gaan we naar het uitzichtpunt Juan Évora, d.i. het officiële eind- en startpunt van route 18 Parque National en de route naar Guía de Isora (PR TF-70). Direct al heel mooi: Aan de linkerkant mooie ‘wanden’ en aan de rechterkant ‘zwart’ gesteente. Ogen strelend!

Bij de eerste ‘T-kruising’ gaan we links de onverharde weg op. Tot (bijna) aan Chirche blijft het een 4×4 weg. Op één plaats onderbroken door een pad. Destijds (2008) hebben we de 4×4 weg gevolgd ondanks het feit dat er ook (gedeeltelijk) een pad ‘onder ons” loopt. Dit pad is in andere wandelingen opgenomen. In 2008 hebben we bij het begin het waypoint SPN35 geplaatst. Van bewegwijzering was toen nog geen sprake. We passeren een kleine witte refugio. Verboden vuur te stoken staat op de buitenkant. We vervolgen de weg langs verschillende mooie uitzichten, diepten en prachtig fotogenieke plaatsen. Hier en daar zijn ‘keuzepunten’ maar met de GPS is het niet mogelijk de ‘verkeerde’ weg in te slaan of te blijven volgen.

De verschillende verlaten huisjes in het landschap laten iets van een lang vervlogen tijd zien. De weg blijft heel lang een 4×4 pad maar bij waypoint KP1 Chirche is het plotseling over. We moeten linksaf een wandelpad op. Na een paar honderd meter gaat het pad weer over in een 4×4 pad. De topografische kaart geeft een andere weg aan maar deze bestaat niet (meer?). Wij vinden het merkwaardig dat het ‘brede’ pad ophoudt op ca. 3 km afstand van Chirche; korte tijd een wandelpad wordt; en daarna weer een 4×4 weg. Is niet logisch, zo lijkt ons! Het laatste stuk van ca. 3 km tot aan Chirche is in het algemeen een lastig pad: veel losse stenen.

In Chirche steken we de verharde weg over en gaan dan weer een pad op dat uitkomt op het laatste gedeelte van de PR TF-70 naar Guía de Isora. Geen gemakkelijk pad over de bergkam. Bij het punt waar de bergkam verlaten moet worden is het belangrijk goed op te letten. In Guía de Isora passeren we nog de fraaie basiliek en zijn dan heel dicht bij ons eindpunt van de wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Boca Tauce, waypoint BusBoTauce
Lengte:
16.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
1500 meter (naar beneden)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
30/01/2008
Verbindingen:

Boca Tauce
Bus: TF-21, lijn 342 (éénmaal per dag Playa de Las Americas/Costa Adeje), waypoint BusBoTauce, haltes 7682/7683 (contant betalen!)
Auto: idem

Guía de Isora
Bus: TF-82, busstation, waypoint BusGuiaIsora
Auto: TF-82, waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio)