1.01 Playa de San Juan – Guía de Isora h/t

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware en mooie wandeling. Zeer zwaar vanwege de afstand en o.a. de ondergrond van de barranco. Het spreekt voor zich dat ook een enkele reis gemaakt kan worden. Dan typeren we de wandeling als zwaar. Stapzekerheid is een ‘vereiste’!

We vertrekken vanaf de parkeergarage of bushalte van Playa de San Juan. Gaan eerst naar ‘beneden’ en lopen langs het strand. Gaan dan de barranco de San Juan in. Hebben deze barranco al verschillende malen gelopen. De allereerste keer (2008) veel struiken, in 2012/2013 weinig of geen struiken vanwege de ‘overstromingen’ en nu begint de barranco weer dicht te groeien. Omdat er klaarblijkelijk veel gelopen wordt blijft hij ‘open’ maar hier en daar begint de doorgang wel nauw te worden.

Op de heenweg hebben we deels een ander tracé gelopen: over een onverharde weg die doodloopt maar even daarvoor is een bruggetje gemaakt om weer in de barranco te komen. Op de terugweg zijn we de barranco blijven volgen. Omdat op de onverharde weg een ‘open’ poort was realiseerden wij dat wij verkeerd liepen!
Bij waypoint 1.01 bomen over sendero is het pad geblokkeerd door omgevallen bomen. Met enig klimwerk zou je je misschien een weg kunnen banen maar eenmaal op hoogte kan een hek de doorgang versperren, zoals we hebben vastgesteld toen we een poging hebben gewaagd vanaf de andere kant. Niet ongebruikelijk. Deze sendero staat (deels) vermeld op de digitale kaart Islas Canarias Rev 2.1.

Bij waypoint Bco San Juan ‘moeten’ we de barranco verlaten. Bij onze eerste wandelingen was daar een hekwerk maar dat is helemaal ‘verdwenen’. Blijkbaar is hier ‘vroeger’ een area Recreativa geweest!
Komen dan op een Camino die deze naam niet meer verdient! Bij waypoint 1.01 is een fraai uitzichtpunt. Even verder wordt de Camino enigszins ‘betond’. Reden daarvan is dat deze Camino is gebruikt bij de aanleg van de TF-46. Gaan parallel met de TF-46 en gaan ónder de TF-46 door.

Passeren de camping El Castillo de Himeche. Gaan met een ‘nieuwe’ brug over de TF-1 en krijgen nog een kort stuk pad. Maar dan zijn we in de directe omgeving van waypoint Centro Cultural. Gaan rechtsaf (TF-82) en na ca. vijfhonderd meter is het centrale busstation (waypoint BusGuiaIsora) en waypoint Guia Isora waar normaliter voldoende parkeerplaats is.

Wij vonden de terugweg (naar beneden) mooier dan de heenweg. In ieder geval kijk je weer heel anders tegen de omgeving aan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Bus Playa San Juan
Lengte:
18.6 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
740 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en niet bij regen (je loopt voor een deel in de barranco).

Gewandeld:
01/12/2021
Verbindingen:

Playa de San Juan
Bus: bij taxi/bus Playa de San Juan, waypoints Bus Playa San Juan, lijnen 473/77 en 493/94, haltes 7216/7240; waypoint 1.01 Taxi Playa San Juan
Auto: waypoint 1.01 Parkeergarage San Juan
Guía de Isora
Bus: waypoint BusGuiaIsora
Auto: TF-82, bij waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio)